• Auto Kort Oosterwolde Tesla onderhoud en banden EDGe Mobility EV-specialist

Tesla onderhoud & banden

Tesla EV-specialist centraal en goed bereikbaar in Noord-Nederland

Auto Kort is vanuit Ooststellingwerf door de centrale ligging in Noord-Nederland de ideale Tesla onderhoudspecialist voor Tesla-rijders in Friesland, Drenthe en Groningen. Ons garagebedrijf is goed bereikbaar via de de wegen A7, A32 en N381. Tesla-rijders uit Drachten, Heerenveen en Assen zijn in 20-30 minuten in Oosterwolde. Als EDGe Mobility Tesla EV-specialist hebben wij goed opgeleide monteurs, (openbare)laadpunten en vervangende EV-voertuigen beschikbaar.

Tesla onderhoud

In tegenstelling tot auto’s met een verbrandingsmotor, hebben Tesla’s niet het gebruikelijke onderhoud. Bij een elektrische voertuig hoeft u namelijk geen rekening te houden met olieverversen, vervangen van brandstoffilters of bougies, reparaties van mechanische onderdelen of emissiecontroles.

U zou haast denken dat er minder onderhoud nodig is. Dat is niet juist. In uw Tesla zitten elektrische componenten die geregeld gecontroleerd moeten worden. Hierbij moet u denken aan accu’s, oplaadsystemen, elektromotoren en het koelsysteem. Ook moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, periodiek gecontroleerd worden en wordt tijdens periodiek onderhoud het interieurfilter en de remvloeistof vervangen. Het interieurfilter van een Tesla is gelijkwaardig aan dat van iedere brandstofauto in dezelfde klasse. De interval voor vervanging ligt vaak rond de 20.000 km of 12 maanden i.v.m. het microfilter dat veel luchtbacteriën en pollen opvangt.

Daarnaast is een goedwerkende airco van belang. De airco heeft in een Tesla niet alleen een comfortfunctie, maar koelt ook het batterijen bij ontladen en (snel)laden. Daarom het advies uw systeem elke 2 tot 3 jaar preventief een servicebeurt te geven.

Batterijenpakket

Het batterijenpakket is het duurste en het meest cruciale onderdeel van uw Tesla. Daarom adviseren wij om de hoogvoltbatterij periodiek te laten controleren. Komt u voor een Tesla-onderhoudsbeurt? Dan controleren wij naast de hoogvoltbatterij ook de 12-volt accu op eventuele defecte cellen, een goed werkende lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.

Wilt u weten wat de onderhoudsprijzen zijn van uw Tesla? Neem dan contact met ons op.

Remvoering

Dankzij regeneratief remmen wordt remenergie teruggeleid naar de batterij, wat slijtage van de remmen vermindert. Hier zit echter ook een nadeel aan. Doordat u de remschijven veel minder gebruikt, loopt u het risico dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren. Mocht u zich in een gevaarlijke situatie bevinden waarbij u de remmen wel nodig heeft, dan wilt u dat ze goed werken. Daarom controleren wij ook de remmen voor u!

Systeem koeling

Veel elektrische componenten zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Daarom hebben de meeste elektrische auto’s een koelsysteem. Het is logisch dat de werking hiervan periodiek getest moet worden. Teveel warmteontwikkeling is niet alleen schadelijk voor de componenten maar kan daardoor ook brand veroorzaken.

Tesla bandenservice

Voor Tesla-banden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod banden in verschillende inch-maten voor verschillende modellen. De door Tesla geadviseerde banden hebben wij op voorraad! Heeft u een Model 3, Model S en Model X? Deze banden zijn bij ons bekend.

Silent-technology

Een aantal Tesla-banden is voorzien van Silent-technologie. Deze technologie is speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen en houdt in dat er aan de binnenkant van de band een schuimlaag zit. Deze laag zorgt ervoor dat het geluid van de banden wordt gedempt.

Tesla winter- of zomerbanden kopen?

Koopt u Tesla-banden bij ons? Dan worden deze vakkundig gemonteerd, tegen de juiste prijs. Omdat wij willen dat u zuinig en veilig de weg op gaat, lijnen wij uw Tesla meteen uit. De banden worden vakkundig gemonteerd en u bent klaar voor het zomer- of winterseizoen

Auto Kort EDGe Mobility specialist in elektrisch rijden

Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid en onze hightech werkplaats beschikt over de juiste gereedschappen. Dankzij onze kennis en gereedschappen stellen wij de juiste diagnose aan uw elektrische auto en bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is! Wij begeleiden u niet alleen bij de aankoop van een elektrische auto, maar ook daarna zijn we er voor u. We adviseren over een passende laadvoorziening en het gebruik van laadpassen. Uiteraard beschikken wij over een laadvoorziening om tijdens een bezoek de auto op te laden.

Is uw Tesla toe aan onderhoud of een reparatie? Plan dan een afspraak in voor onze werkplaats! Heeft u vragen over elektrisch rijden of over de aanschaf van een laadvoorziening, neem dan contact met ons op.

Aangesloten bij

Auto Kort partner
EDGe Mobility

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bereikbaar voor informatie

  • Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag: 09:00 - 13:00 uur

© Copyright - Auto Kort. Alle rechten voorbehouden.
Realisatie door Scheffer Media